Grandview Woodlands Renovation by Campos Studio: A Heritage-Listed House Renovation with An Industrial Aesthetic

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 3

Located in Vancouver, British Columbia Canada, Grandview Woodlands Renovation is a renovation project of a heritage-listed house that transformed into a work-live space. Designed by Campos Studio, the renovation of this 1800 ft² building is completed in 2013. The design can employ an industrial aesthetic, supported by the use of robust materials and simple connections.

Design

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 1

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 2

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 3

The design for this house renovation uses simple connections and robust materials for the addition. This addition acts as a counterpoint to the Victorian articulated decoration found on the existing exterior. The cladding uses variation in proportion and cadence in a subtle gesture to the ornate exterior to alleviate the paneling monolithic quality.

 

Interior

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 4

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 5

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 6

The interior of the house is reconfigured to allow the sealed-off area for client consultations. A library, a study, and also two specific private areas can be found on upstairs for work. It is a project with an opportunity to develop an integrated work/live environment that preserves the existing Victorian house character and at the same time also expanding the connection between the rear garden and the house.

 

Elements

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 7

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 8

Grandview Woodlands Renovation By Campos Studio 9

The architect also introduces modern formal elements through this renovation. These elements can co-exist with the character of the house. A porch on the back of the house that had been transformed into exterior space is removed and space is reconfigured to create a private exterior space. The timber box can connect the productive house garden to the living spaces. It also acts as a lightbox, introducing light deep into this beautiful house.

 

Grandview Woodlands Renovation Gallery

 

Photographer: John Sinal

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our privacy policy.