stay_soar by STUDIO_SUSPICION: Respond to the agenda of business feasibility.

Stay Soar By Studio Suspicion 1

A site located near Yangjaecheon Cafe Street is the area where project stay_soar existed. STUDIO_SUSPICION is tasked with a project for the business owner who wants business feasibility. The studio then placed 13 units of 12 units of housing and neighborhood living facilities on the first floor in a volume of 286.81㎡.

Stay Soar By Studio Suspicion 1

By applying this process, they successfully secure the 12 units’ residence with a living area as wide as possible. The project stay_soar was completed by adding a careful response by the contractor to the design.

Stay Soar By Studio Suspicion 5

Through the outline of the building and the arrangement of windows, the skip floor structure was used as a design element and it was revealed to the outside. The flow of yellow stairs through the white buildings shows the flow of the movement.

Stay Soar By Studio Suspicion 8

Measures against contamination were important because most of the exterior walls, including the sloped walls, were finished with white starco. As a result, the construction was completed by mobilizing even unused details, and due to the construction period followed by fine dust and rainy season, it was possible to sufficiently check the actual performance of the finish.

Stay Soar By Studio Suspicion 9

A total of six parking spaces were secured on the first floor with a pilotis structure, as a total of 13 units are used by 12 residential households and neighborhood living facilities on the first floor.

Stay Soar By Studio Suspicion 4

The exterior space of stairs and corridors is made of non-slip landscaping. The architect wanted to make the staircase into a small living room and yard where wind and light permeate, not just passageways.

Stay Soar By Studio Suspicion 6

Meanwhile, the stairs on the 4th and 5th floors, which came out of the middle of the white shell, were finished with exposed concrete like the lower floor.

Stay Soar By Studio Suspicion 7

The odd and avant-garde building was completed by combining the architect’s intention to create a livable building with the project owner’s business plan. As a result of pursuing business as much as possible, stay_soar created a unique way of living that fits these modern days.

Stay Soar By Studio Suspicion 3

 

 

 

 

 

Photograph: Edward R. Jr./Ileap const. / studio_suspicion

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our privacy policy.