LGV 5 by SAOTA Architecture and Design: A Single Residential with A Freeform Sculptural Design

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 4

Completed by SAOTA Architecture and Design in 2009, LGV 5 is a project of a single residential located in Cape Town, South Africa. This modern residence is designed with a freeform sculptural design and cantilevered slabs that reflect a coastline float effortlessly.

Interior

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 1

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 2

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 3

The interior of this awesome residence is a combination of modern and elegant style. This style can be seen from the elements of the interior such as colors, lighting, and furniture. Designed as open as possible, the spaces offer a wide view from the outside that also can be seen from the pool and its deck.

 

Design

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 4

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 5

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 6

The design of these residence spaces is dominated in white: white walls and furniture. The use of different materials like concrete, tiles, and wood also can improve the luxurious look of the design. From the balcony, people can enjoy the stunning views of Cape Town city.

 

Rooms

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 7

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 8

LGV 5 By SAOTA Architecture And Design 9

The living area and dining area are located on the same floor and in the same space. Connecting the first floor and upstairs, the staircase is designed elegantly with the use of glass material. In the bedroom, the stunning view also can be seen easily right from the bed and the balcony.

 

LGV 5 Gallery

 

Photography: SAOTA Architecture and Design

This site uses cookies.
This is default text for notification bar