Slope of Red Soil by Takao Shiotsuka Atelier: A Traditional Wooden Building with A Beauty Salon

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 12

Located in Fukuoka Prefecture, Slope of Red Soil is a 2015 residential project by Takao Shiotsuka Atelier. This house is a traditional wooden one-story building that sits between existing trees. It is not only a house but also a beauty salon, a place where a family of six live.

Site

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 1

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 2

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 3

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 4

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 5

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 6

This house sits on an 1800 m² site in a quiet suburb and slopes gently towards the adjacent reservoir. The building itself looks attractive with its traditional wooden structure that sewn between the surrounding existing trees in Fukuoka Prefecture.

 

Design

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 7

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 8

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 9

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 10

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 11

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 12

The floor level of this traditional wooden house rises gradually toward the pond along the different heights of the site. With the flow line leading to the pond, height difference, and this zigzag arrangement, the architect creates an appropriate distance between the family, the house, and the beauty salon inside.

 

Details

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 13

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 14

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 15

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 16

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 17

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 18

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 19

Slope Of Red Soil By Takao Shiotsuka Atelier 20

Most of the structures, floors, ceilings, and walls of this house are made of wood. The glazed walls and doors of the house also allow the family member to get warm sunlight during the days and also to enjoy the surrounding views. This building is a combination of a beauty salon, a house, and a family that designed carefully where they can gather comfortably in one building.

 

Slope of Red Soil Gallery

 

Photographer: Noriyuki Yano

This site uses cookies.
This is default text for notification bar