Penthouse in Costa Blanca by Fran Silvestre Arquitectos: A Black and White Touch with Mediterranean flair

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 6

The reform project of this house, located on the Costa Blanca of the Mediterranean Sea, in Alicante, was carried out by the team of the architect Fran Silvestre Navarro.

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 7

The original house needed a comprehensive reform due to the old facilities, brick walls, inefficient windows … Its owners, a couple with very specific needs, previously had a very large house so they were looking for a very spacious house with spaces very open and bright.

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 3

In the new attic, the sculptural staircase becomes a decisive architectural element that connects the two levels of the house. The attic is made up of two floors, in which two different shades are incorporated: black and white.

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 6

The master bedroom on the Penthouse in Costa Blanca by Fran Silvestre Arquitectos has a terrace that opens to the sea and a spacious dresser. But perhaps the element that gains the greatest strength inside the house is the staircase.

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 5

The stair plays a decisive architectural element that is responsible for connecting the lower floor with the upper one. And, on the other hand, it also serves to separate the space from the kitchen and the living-dining room.

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 4

Another aspect to highlight is the office, which had the collaboration of the Alfaro Hofmann studio for its interior design, and has an added value by enhancing the views of the Altea Bay.

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 2

As for the materials used in the renovation, two materials stand out: Carrara marble and Marquina marble. The first one used in the white stone staircase and the second one, made of black stone, includes the wet areas and configures the space of the main room.

Penthouse In Costa Blanca By Fran Silvestre Arquitectos 1

 

 

Photography: Diego Opazo

 

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our privacy policy.