Villa Veluwe by HofmanDujardin: A Generous Villa with A Curved Glass Facade

Villa Veluwe By HofmanDujardin 4

Located in Veluwe, Netherlands, this generous villa is designed by HofmanDujardin for an art-loving family. This project is started in 2017 and completed in 2019 with 650 m for a private client. A spacious plan with intimate and grounded spaces are combined for the scheme of Villa Veluwe, supported by a curved glass facade to maximize stunning views in all main living spaces.

Design

Villa Veluwe By HofmanDujardin 1

Villa Veluwe By HofmanDujardin 2

Villa Veluwe By HofmanDujardin 3

The combination of a spacious plan with intimate and grounded spaces for this project scheme is inspired by the unique, complementary qualities of the natural surroundings. This villa is also laid out on a single floor largely to allow the family to grown old in a comfortable new home just like being in a glove.

Villa Veluwe By HofmanDujardin 4

Villa Veluwe By HofmanDujardin 5

Villa Veluwe By HofmanDujardin 6

In the middle of dense woods, the stretched-out plot is characterized by a slightly sloping open field. There is also a smooth horizontal shape build-out of three connected wings on the northside of this field, becoming a basis for this new home. The stunning views are maximized by the curved glass facade, providing a stunning panorama of the views as well for all main living spaces.

 

Details

Villa Veluwe By HofmanDujardin 7

Villa Veluwe By HofmanDujardin 8

At the heart of this villa, a transparent entrance connects a more private northern wing with a series of living spaces. A sitting, dining, kitchen, and lounge area here also have their own unique atmospheres, open in the center, and also become more intimate towards the southern wings’ outer ends.

The living spaces are extended to the outside by the continuous concrete roof to create a covered morning and evening terrace. The lines between exterior and interior are blur by the floor to ceiling sliding doors.

Villa Veluwe By HofmanDujardin 9

The patio is formed by a terraced landscape, allowing warm daylight to enter the modern guest rooms on the lower level of the villa. This lower level is characterized by a sculptural spiral staircase that rises up to the living space. In the office room, the custom-made desk is as sculptural as the staircase with the same shape as the villa roof.

 

Villa Veluwe Gallery

 

Photographer: HofmanDujardin

This site uses cookies.
This is default text for notification bar